Ha valaki IRONMAN-t akar magából csinálni, akkor egy szemléletes példával tudnám illusztrálni miről is szól az egész...

Tegyük fel, hogy egy völgyben élsz a többi ember között, akik közül a legtöbben fel sem néznek már a mellettük lévő nagyobb dombra vagy hegyre.

Viszont te észreveszed, és elhatározod, hogy oda fogsz építeni egy nagy templomot.

Miután megvan az elhatározás, nagyon vigyáznod kell arra*, hogy hogyan építed meg. Mert a templomnak stabilan kell állnia, minden időben.

Ezért aztán nagyon fontos az is, hogy megfelelő, mély, és betonbiztos alapra építsd a templomot, minden lehetséges szempontból.

Ha nem így teszel, lesz egy templomod a hegyen (egy ideig), de ha nincs meg a megfelelő alapja, az egész pillanatok alatt lecsúszhat a völgybe, rá a házakra, és akkor az már nem annyira jó poén. Ordíthatsz nekik hogy "esik a templom, kifelé!" 8'D. Tehát a stabil alap elengedhetetlen. 

Hogy mi is ez a stabil alap?

Ezt mindenki döntse el maga, de egy pár tipp:

Mély elhatározás, áldozatvállalás a jövőbeli célok érdekében, megfelelő tervezés, az adottságok, és a fejlődés reális, objektív látásmódjának a képessége. Lelki-tesi-szellemi egészség, a pihenés, az agyi felkészülés és az edzés megfelelő mértékű, és minőségű megvalósítása, logisztika, életmód, életvezetés, kritikai gondolkodás. Stb, stb, stb.

Egy Ironman felkészülés nem három dolgon múlik, hanem rengetegen. És lehetőleg mindent meg kell oldanod egy bizonyos szinten, és összegyúrnod egy hatékony rendszerré. Ha ez megvan, büszke lehetsz magadra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


* - Update:
 

Aznap pl. másfél órát foglalkoztam templomépítéssel - görgőzés formájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr492730474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása