Tervek + HM

2010.11.21. 13:17

Nos, amit láthattátok az elsődleges cél mostanában (triatlonos nézőpontból) a St. Pölten-i Ironman 70.3.

Ehhez mi kell leginkább?

  • Leginkább futok, és még futni is fogok. (+azért bringa/görgő+úszás is előfordul)

E mellett az egyik kedves triatlonos társunk érdeklődött hogy milyen harci tréningre járok, ezért úgy gondoltam ezt egy picit boncolgatom.

Szóval miért érdemes a triatlon mellett járni harci tréningre is?

  • Pl. azért, mert nagyon jó kiegészítő dolognak tartom a triatlonhoz
  • Másrészt magában is van értelme csinálni, pl. elég ha csak a pragmatikus szempontokat nézzük

Hogy is jött ez ide?

Tudni kell, hogy kb huszanvalamennyi évvel ezelőtt kezdtem bele a harci tréningekbe, akkor évekig kyokushinkai-oztam, majd volt még shito-ryu rövid ideig, belekóstoltam akido-ba is, aztán olyan tizenhét évvel ezelőtt elkezdtem kungfuzni. Azokban az években ezt elég intenzíven  nyomtam, volt olyan időszak hogy hétfőtől-szombatig minden nap volt edzés - vasárnap szabadnap. Persze suli mellett, és 3 különböző klubban. (Miskolc, Kazincbarcika, Tiszaújváros). Sokan tudják mekkora kavarások voltak itt az utóbbi tizenöt évben az egyes kung-fu iskolák terén :) (ebbe most nem megyek bele, elég bonyolult) nos, az a lényeg hogy próbálkoztam még több helyen is kungfuzni közben, de valahogy az igazira várni kellett, aztán végül annál az embernél állapodtam meg olyan 2006-2007 körül (nem is emlékszem pontosan) akinél még anno tizenhét évvel ezelőtt elkezdtem a kungfut. Csak persze most azért mást tanít. Kész mázli. Ráadásul Budapesten is.

Aki tényleg meg akar tanulni harcolni (mert mondjuk érdekli maga a dolog, vagy a dolog háttere, esetleg a harcművészeti oldala miatt) és nem csak csinálni akar valamit, annak csak ajánlani tudom a klubot.

Itt nincs fokozatrendszer, ergo aki azért jönne ide amiért egyébként rengetegen járnak harci klubokba (pl. mert kapnak egy gyönyörű ruhát, egy kardot, okleveleket szép plecsnikkel, fokozatokkal stb - tipikus "manageroktatás" - :) nos annak ez nem való. Viszont ha tényleg meg akarsz tanulni harcolni és nem érdekelnek a külsőségek - akkor ezt neked találták ki.

Jövő héten megyek hozzájuk, ugyanis most van egy kis időm, amíg el nem kezdődik a médiatudomány szakom keresztféléven (februárban) és addig szeretném magam kicsit felhozni/beélesíteni/formába hozni. Ilyesmi.

A szakmai színvonalat Philipp Bayer garantálja, aki az egyik legelismertebb európai harci oktató, az ő magántanítványa tanít Budapesten, Egerben, és Miskolcon.

Hétfőként és szerdánként 18-09.30-ig vannak edzések Budapesten, ha valakit más helyszín érdekel, az tud infót kérni tőlük.

 

E-mail: vtkfae@freemail.hu

 

 

telefon: 06 30 700 36 82

Régebben nem igen vettek fel új tanítványokat. Kis létszámú csoportok vannak, mindenki mindenkit ismer, családias, magas szintű oktatás megy, teljesen egyénileg foglalkoznak mindenkivel. De mostanában már új emberek is jöhetnek.

Nos ennek az apropójából írtam.

Norbi (az oktató) legalább olyan színvonalú ember mint Kis Gyula, Major Joe, vagy Kuttor Csabi triatlonban. Tényleg ajánlott.

Érdemes megnézni Philipp Bayer egy teljesen baráti sparing-ját, ami kizárólag a technika, és azon belül is főleg a kézérzékelés és a reakciók gyakorlásra szolgál.

Most ez laikusoknak lehet hogy nem mond sokat látványra, de érdemes belenézni a kommentekbe. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr612462926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása