Helyzetjelentés

2011.10.29. 22:28

Huh, gondoltam írok valamit, hogy mi van velem.

1. Élek. :)

2. Mostanában ugye elromlott az idő, de ugye ez várható volt, mivel kontinentális éghajlaton élünk. De azért ez azért mindig meglepő - elviselném ha mindig 26 fok lenne.

3. Rájöttem arra hogy a legritkább esetben érdemes egy amatőrnek új bringát venni, és kezdek hinni abban a becslésben amelyet a profik írtak le régebben - nevezetesen hogy 1-2%-ot számít milyen cuccod van. Milyen igaz..

3. Lehet hogy a IV. nagyatádi Ironman-em kimarad Idén (idén=2012), de ugye van akinek egy sincs, mégis elvan valahogy.

Szóval azért csábító nagyon az IM, úgy hogy ha a következőre nem is megyek versenyzőként, de az az utánira már valószínűleg igen.

Úgy néz ki hogy a következő versenyszezonban max. egy orfűi féltávval fogom magam vigasztalni, és októberben egy maratonnal. Ez is több mint a semmi. :)

Nagyatádra viszont megyek - fotózni, strandolni, meg ökörködni a többiekkel. PL. beülök a parknál az étterem kertasztalához és a napernyő alatt fogok hátradőlve jegeskávét szopogatni miközben a többiek vidáman futják a vasember maratonját. :) 

Viszek pár gélt is, de egy csomó jó szavam is lesz: pl. "egyre jobb a mozgásod", "innen már sprintelhetsz", meg "mosolyogj mert ledoblak".

Na szóval kb. ez a terv, és még az is lehet hogy leviszem a bringát és a bemelegítőkörön nyomok egy csőmaxot, aztán jön aki tud... :)

Persze így könnyű hogy nem IM-ezek utána...

4. Ez lehet hogy kicsit önismétlés lesz, de... nos azért a tervek szerint az orfűi középtávra megyek, meg maratonra is, meg még nem tudom... ami még jön - ezek a tervek

5. A következő IM azért meglesz - remélem okosodok addig fejben is.

Volt egy srác annak egy IM után elmúlt a motivációja, engem nem fenyeget ez ilyen mértékben a probléma, de mindenesetre szerintem nem életveszélyes manőver hogy kihagyok egyet. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr423339077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laciii79 2011.11.02. 11:19:21

Egyrészt jó hír, hogy élsz!
Másrészt, amivel kapcsolatban kérdeznék, hogy hogy jön ki az, hogy 1-2 %-ot számít a cucc. Ezt mondjuk értem úszáson és futáson, de bringán semmiképp... Az én jó öreg montimmal azért vicces lenne nekivágni (túl persze azon, hogy a felkészültségem sem tart messze ott), persze nyilván van egy szint, amit alapnak illik venni, és ez az egész 1-2% is csak e felett értendő (ez esetben az alapszint lehet mondjuk az, hogy legyen az embernek egy országútija).
Bocs a túlságosan amatőr fejtegetésért...

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.11.02. 11:52:00

@laciii79:

Gyula tudtommal egy aluvázas bringával nyert féltávot.

Bringánál szerintem ami leginkább számít még az emberen kívül, hogy normális aero pozícióban mész e, és fel van e fújva a gumi.

Ne legyenek illúzióid a bringán sem: Lance az egész mezőny elejére állna Kombinát régi, már eladott Altrix Whirlwind 1.0-jével és egy könyöklővel, alap kerékszettel :) Bár nem életszerű a párosítás.. 8P

Igazad van: nyilvánvalóan az 1% nem arra vonatkozik ha valaki 3 kerekű bringával, vagy bevásárlótáskás 2 bar-os terepgumis montival akar menni.

Szerintem minden hobbinál túlmisztifikálják a cuccok szerepét: legyen az fényképezés, zene, stúdiózás, számítástechnika, sport.. Valójában soha nem a cucc a lényeg.

Mindig azt szoktam mondani hogy nem tíz- százmillió Iron Maiden van, hanem egy.

Viszont sokkal több Fender Statocaster gitárt adtak el mint egy - amivel ők is zenélnek. Szóval a cucc magában szinte nulla.

ps: Amúgy vannak montis IM-ek is ;) Ha feldobsz 2 spéci slick gumit rá, simán lehet bele 6 bart nyomni, ez talán a lehető legolcsóbb megoldás...

laciii79 2011.11.02. 16:26:51

@WITCH: Köszi a kimerítő választ!
Újabb megerősítés, hogy - Petit idézve - proli büdzsével is lehetnek IM-es álmaim. Ergo, minden rajtam múlik majd és nem a körülményeken! :-)

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.11.03. 13:36:02

@laciii79:

Jól látod.

Nem hiszem hogy van triatlonos az országban aki megfogná Lance-ot az IM 180km-es bringatávján, még akkor sem, ha egy belépő szintű bringán tépne.

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.11.03. 13:36:56

És közben gumilabdával dobálná a közönség :)

PecsiPeter · http://pecsipeter.blog.hu/ 2011.11.20. 22:43:29

@laciii79:
1.Úszni lehet fecskében is nem kell neoprén.
2.Montival is simán le lehet tekerni a 180at 7 óra alatt.Ez kicsit több mint 25ös átlag.Nem egy horror.
3.Futócipőd már megvan ;)
Ami viszonylag drága az a nevezési díj + több napi szállás.
De hidd el minden egyes forint amit erre az álomra költesz megéri majd a célkapuban...És azon túl is.

laciii79 2011.11.20. 23:49:18

@PecsiPeter: Köszi! Tudom én, hogy rajtam múlik minden és egy döntésen....
Na, de előbb a maraton! :-)
süti beállítások módosítása