Gomba + monoblokk

2011.06.10. 17:45

Megmondom őszintén nem bírtam megállni hogy ne blogoljak tovább. Főleg hogy mostanában a Bikemag, és a triatlon magazin is átvette a Gyulával készült interjúmat - ami azért elég hasznos dolog összességében. Nos csapjunk bele a lecsóba. Mi történt? Mi nem történt? :)

Pihi

Vettem egy csomó (4kiló) gombát, és pihenőidőben elkezdtem vele foglalkozni. Szórakozásképpen főzök. Lesz belőle rántott gomba, gombapörkölt,  + a tepsis krumpliba is kerül belőle. 

Ja, a "terítékről" jut eszembe, ha jót akarsz röhögni ezt olvasd el.

"... akkor az ML mercimre feltettem a scud rakétákat, meg a lándzsás kenguru rácsot, és úgy hajtottam be a Margit-szigeten a kisállat simogatóba, de annak már vége.” 8D

Bringa

Sikeresen - sikerült - eláztatni egy óvatlan pillanatban egy kézi autómosó segítségével az első csapágyat, és a monoblokkot (utóbbit valamennyire). Mondjuk időközben kiderült hogy az első - mivel nem ipari csapágyas - simán szétszedhető, zsírozható. Ráadásul rá is fért a gondozás már egy ideje, víz ide vagy oda...

A monoblokknak szerencsére nem is lett túl nagy baja, de úgy voltam vele hogy cserélem, főleg amikor kiderült hogy valami hiperolcsó és állítólag műanyag cucc van benne eredetileg. Ahhoz képest hogy 30 sebességes Campa Xenon szett van a bringán (3x10-es rendszer), a hajtókar és a monoblokk már nem igazán Campa. Sőt! ;) 

Szóval most került bele egy normálisabb shimano (BB-UN-54), ami - ahhoz képest hogy eléggé alap - fényévekkel jobb mint az eredetileg benne lévő (ez már legalább fém). Érezni is lehet rajta hogy megérte cserélni, sokkal civilizáltabban viselkedik, és finomabban is mozog. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edzés

Nem olyan sok nap van hátra már a nagyatádi Ironman-ig, ami - mint mindig, most is - egy igazi, vidám triatlon ünnepnek néz ki. Idén úgy néz ki ismét rekord döntés lesz a nevezők számát tekintve, ami nagyon dicséretes fejlemény.

Szóval egy szó mint száz, kb. már egy hete komolyabban rámozdultam a futásra, megpróbálok minden nap legalább másfél órát futni. Amikor pedig ez valamiért nem jön össze, akkor is min 45 perc-1 óra között próbálom tartani az edzésidőt, viszont ilyenkor olyan másfél óra bringázással próbálom meg feldobni a napot.

Így a heti edzésmennyiségem minimum olyan 12 óra, és persze ennek a túlnyomó többsége futás.

Ez most már így is marad.

(Persze azért még le fogok nézni az uszodába egy-egy kb. négy kilis "emlékeztető úszásra", és persze előfordulnak majd hosszabb bringázások is a versenyig - nem meglepő módon - de a lényeg változatlanul a futás.)

Most

Most is elmegyek bringázni - úgy is ki kell próbálnom! -, egy órát hajtok, és a tervek szerint erre még egy órát rá is futok.

Na ennyit mára... :)

BTW:

Kombináttal beszélgettem a szingós témáról, ami elég érdekes volt, szóval lehet hogy ez lesz a következő téma.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr602973613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása