Már itthon vagyok. Viszont valami komolyabb anyagot akarok összerakni a történtekből, ahhoz pedig idő kell.

Egyébként vasárnap úsztam 1,9 km-t, bringáztam 90-et, és futottam egy félmaratont. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr752927603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iceb 2011.05.26. 11:22:56

A számok (idők) saját magukért beszélnek!

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.05.26. 12:18:44

@iceb:

Ja, ja. Kibaszott durva volt a bringapálya.

Aki mögöttem futott be (egy angol) azt mondta hogy durvább volt az idei 70.3 mint a 2db szintén ausztriai full IM amin ment.

iceb 2011.05.26. 12:34:30

en inkabb arra akartam kilyukadni amikor az időkre utaltam, hogy nulla edzessel minimalis sport multtal barki meg tudja csinalni.

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.05.26. 14:19:00

@iceb:

Akkor igen nagyot tévedtél. Legközelebb akkor próbáld benevezni mondjuk édesanyádat, és majd meglátjuk mi lesz a vége. :)

Szerintem kb. ott kezdődne, - és ott végződne - hogy az első körön belül belefulladna a vízbe. A 'nulla edzéssel és a minimális sport múltjával együtt.'

Tiszteljük már egy picit a távokat könyörgöm, és próbáljunk már úgy gondolkozni mint ha lenne agyunk, kommentelőként is.

Részemről annyit hozzátennék az angol triatlonista szavaihoz, hogy nekem is megerőltetőbb volt ez a 70.3 mint a tavalyi nagyatádi IM-em, mivel ott a bringa gyakorlatilag sík terepen ment. Ez azért óriási különbség.

Ha te a "mindenkin" mondjuk a féltávot, és/vagy hosszútávot már teljesített triatlonosokat értesz, akkor ok.

Csak elárulom, hogy az általad "mindenkinek aposztrofált" csoport annyira nem mindenki, hogy a magyar társadalom kilencvenvalahány százaléka egészen biztosan nincs benne.

iceb 2011.05.26. 18:03:37

Az hogy ha benevezem Edesanyamat annak semmi ertelme nem lenne mert nem is akar indulni. Igaz ne'mi sport multtal rendelkezik mert kitunoen teniszezik es apaval 200-at tudnak utni tollassal a Balaton parton. Sot a mindenkibe talan O is beletartozik... a volt baratnom... akit en tanitottam meg uszni es eleteben nem ult biciklin, mert az Kenyaban nem nemzeti sport :) most tenyleg a "mindenkin" allsz neki problemazni???

Ez egy triathlon blog vagy mi, szoval ugy is olvasd a dolgokat amiket a kommentekbe irok mintha lenne agyad.

A nulla edzes alatt azt ertettem, hogy te mint amator sportolo egy Istennek adod be magad, host csinalsz magadbol amikor teljesitesz egy ilyen tavot.

A nulla edzes alatt azt is ertem, hogy ha ez a blog az edzesnaplod akkor az eleg siralmas. A triathlon versenyzeseddel azon tobb 10 000 ember koze sorollak akik elmennek ironmanre, hogy legyen mirol vaganykodni egesz evben vagy mert erzik , hogy zarodik a kapu. Azert alljon mar meg a menet, tobb szerenyseget legyszives.

A bicska kinyilik a zsebembe ha a blogodat olvasom, hogy nem lehet normalisan tobb tisztelettel a sport es a kommentelok irant viselkedni.

Az a szerencse, hogy nem kommenteltem a blogodba amikor a "gyengebbeket" probaltad kiosztani kevesebb sikerrel.

Azt javaslom Witch, hogy ird ki a blogodon egy jol lathato helyre, hogy triathlonistak ne olvassak ezt a blogot mert meg talalnak kergulni a vegere, hogy mennyi suletlenseget hordasz itt ossze. Azt akarod bemagyarazni embereknek, hogy Sidi bringas cipo nelkul el se induljanak nagyatadon mert a szervezok be se engedik a depoba, vagy hogy specialis futo zokni nelkul keptelenseg lefutni egy marathont vagy hogy azert mert te is ismered a Gyulat es odaadod neki a nyeredet mert te ugy se tekersz, az egyszeruen nevetseges.

Na nem is szaporitom tovabb a szot, remelem Edesenyad is kedvet kapott a triathlonhoz a szajbaragosdi blogod utan.

Udv.

Jah...es a lenyeg az hogy ha valaki 2:30 as szazakkal ussza az 1.9 kmt es gurulgat majd egy 3 oran kivuli idovel futja a felmarathont ketszer kb negyedoras depo pinegetesssel, nem ad nagy okot nagy dicsosegre azt tudva, hogy valaki nagy Ironman tartja magat. Vannak emberek akik ugyanilyen idovel teljesitik a tavot de azt legalabb szerenyen teszik es nem ugy allitjak be mintha ok talaltak volna fel a spanyol viaszt. Kerlek ezert ird ki a blogodra hogy gyakorlott triathlonistak ne olvassak. ( en sem teszem ezek utan, max visszanezem a kommenteket, ha lesz.)

KOSZI

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.05.26. 19:27:41

@iceb:

Nem fogom kimoderálni a bejegyzésedet, ellenben válaszolok a kérdéseidre hiszen ezért vagyunk itt.

Hogy te is kicsit tudatosabban próbálj gondolkodni magadról és persze másokról.

1. "Mindenkin" a mindenkit értem. Ha azt mondod hogy egy Ironman 70.3 teljesítésére mindenki képes "nulla edzéssel", akkor ezt vissza kell utasítsam. Fogalmam nincs hogy miért torzult el a gondolkodásmódod ennyire, de ha egy józan pillanatodban körülnézel a világban az nem fog ártani.

2. Ez egy triatlon blog, és kimondottan azokat célozza meg akik nem ebből akarnak megélni, hanem mondjuk most ismerkednek a triatlonnal, és pl. fogalmuk nincs milyen sorrendben vannak a számok, mi az a gél, és hogy mi a lényege annak hogy milyen pulzusszámmal edzel. Vagy azoknak akik eddig csak montiztak a családdal, és rájöttek arra hogy ez a triatlon nem is olyan rossz.

Persze nem mondom hogy egy pár éve triatlonozó ember nem találhat benne hasznos dolgot (pl. az ism nyeregről, stb) de alapvetően a nagyon kezdőket szeretném megcélozni ezzel a bloggal.

Ez tudatos.

3./ Nem állítom be istennek magam. Gondolom furcsa lehet neked ha valaki valaminek örül, vagy éppen szereti csinálni, esetleg büszke is rá - amikor te ezt nem nézed jó szemmel. Mert szerinted mondjuk egy 11-12 órás Ironman teljesítésnek lehet örülni, aki ettől lassabban teszi meg annak meg nem.

Elárulom, ezt a hülye sznobizmust tetszőleges mértékig lehet fokozni amit te próbálsz itt eladni. Mondjuk gondolhatod úgy, hogy a 12 órás IRONMAN gáz, és csak a 11 óra alatti a jó. Vagy a 11 órás gáz, stb.

Van aki szerint 10.00 felett teljesen mindegy az idő. Alatta mindenki 'gáz'.

Vagy esetleg nem akarod kimondani hogy aki 1x-es IRONMAN-t csinált az béna, és a duplától kezdődik az amire esetleg 'kevésbé kell szomorkodni'? :)

4./ Soha nem mondtam hogy SIDI bringás cipő nélkül el se induljanak nagyatádon.

Sőt, nekem is egy kb 5(!) E ft-os decathlonos akciós cipőm van. Sőt, elárulom hogy a bringámat 69-ert vettem,
mert akkor éppen le volt árazva valami 100-150 közötti árról. ,) Nem vagyok technika mániás. Sznob meg végképp nem.

Azt sem mondtam hogy speciális futó zokni nélkül képtelenség lefutni egy maratont.

5. Nézd, lehet hogy különbözőféle módon szocializálódtunk, de az lejön nekem hogy segítségre van szükséged.

6. A szerénységről meg csak annyit, hogy lehet hogy te másik bolygón élsz mint pl. mi, de ebben az esetben el kell áruljam, hogy pont az a baj a magyar élsporttal, és a szabadidős sporttal is, hogy a médiában fájóan alulreprezentált minden a focin és mondjuk a kézilabdán kívül. A profik sokszor siralmas körülmények között edzenek, és ennek az oka a gazdasági helyzet mellett az is, hogy nem tudják - jó értelemben - 'eladni' azt amit csinálnak. Ráadásul ott vannak azok a tömegek, ahol az, hogy szimplán semmit nem mozognak családi tragédiák sorát hozza. (meg persze nem kevesen cigiznek/isznak/drogoznak, de ez már túlfeszíti ennek a kommentnek a keretét)

Ezért is próbálom mindenhol népszerűsíteni a triatlont. Főleg a kezdők között. Ezért próbáltam meg Szőnyit is minden elképzelhető médiumba berakni - végül még a Fábri Show-t is sikerült megdumálni - mert ez egy nemes cél.

Rendben. Itt már megkaptam (ráadásul egy triatlonistától) hogy "Mi nemes van a triatlonban?".

Szerintem ugyanis van. Maga a küzdelem hogy elérd a célt, a fejlődés. Sok mindenre megtanítja az embert a triatlon.

Ráadásul az emberek nagy része tényleg nem mozog semmit, és nem az a kérdés hogy meg tudnak e csinálni egy Ironman 70.3-at(ahogy erről fantáziáltál), hanem az hogy 3, vagy 4 féle gyógyszert szednek e, meg az hogy le tudnak e futni összeomlás nélkül 1 km-t.

Szóval inkább ezek a _valós_ problémák.

És ha legalább 1 embert tudok motiválni, hogy tegyen az egészségéért valamit - már megérte. Szerencsére nem egy-kettő ilyen van.

És elnézést ha feldühít az hogy szeretem csinálni, sőt, kimondottan örülök neki, és büszke vagyok arra hogy 2x megcsináltam a nagyatádi ironmant, és arra is hogy most pedig a Ironman 70.3-at.

Remélem sikerült megértened.

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2011.05.26. 21:39:35

Na ezzel vége a trollkodásnak.

Ajánlom az aktuálpolitikai blogokat.
süti beállítások módosítása