Nos, mivel itt az elsődleges cél az, hogy mindenki remekül érezze magát megpróbálok kicsit offtopic (vagy offpost) jellegű információkkal is segíteni az embereken, ami éppen eszembe jut. Az összes ember életén segíteni kicsit nagy falat, ezért inkább maradjunk a triatlonosoknál. :)

Van amikor elég sokat mászkálok a városban, intézgetek ügyeket (ezzel gondolom nem vagyok egyedül) nos, rájöttem hogy a Magyar Telekom-nak van egy rendkívül ismert, de valójában nagyon alábecsült szolgáltatása mégpedig a tudakozó plusz.

Nos, ez kicsit reklámszagú megállapításnak tűnik, mégsem az, már csak azért sem mert semmi közöm a Magyar Telekomhoz, és az egész téma is csak azért jutott eszembe, mert pár napja egy keresőmarketing konferencián voltam a székházukban. De magát a szolgáltatást már X éve használom.

Gondolom előfordult már veletek hogy a városban mászkáltatok és valami info hiányzott. Pl. egy adott bolt vagy iroda hol van, mi a telefonszáma, meddig van nyitva, az adott boltnak melyik lerakatában van raktáron az adott termék, hol lehet pulikutyát venni szombat délben, stb stb.

Ilyenkor mit tesz az ember? Mondjuk felhívja a családot. No laptop no 3Gs kézikütyü, ráadásul ha van is nálad ilyen, nincs időd baszakodni vele.

"Nézzétek már meg nekem a neten, ezt meg azt"

No de, aki próbált már ilyet, az rájön hogy ez elég bonyolult és hosszadalmas, és sokszor kudarcba fullad, mert a családtagok - valljuk be - nem profi internet keresőnek vannak levizsgáztatva.

 No de!

Képzeljük el hogy van egy olyan szám, amit ha felhívsz, minden olyan infot pillanatok alatt megad neked... ("pl. hol lehet szombaton 42-es olyan SPD cipőt kapni a városban ami raktárról megvehető és 15 alatt van", "Hogy tudok autópálya matricát venni SMS-ben", "melyik híd van ma lezárva", "délután milyen lesz az idő a pilisben mert bringázni megyünk" "Mit érdemes megnézni vígjátékot ma este, amire még jegy is van" "Hol a legolcsóbb az új Medal of Honor ps3-ra" "Milyen címre kell küldeni az APEH nyomtatványt ha a 6. kerületben lakom - most itt vagyok a postán" stb) amire éppen szükségünk van, ráadásul napi 24 órában.

 Nos van ilyen: ez a 197-es számon elérhető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még 1x mondom, ez olyan esetekben jó, amikor nem vagy gépközelben, és nincs nálad pl. egy 3G-s laptop, vagy valami hordozható kütyü. De még ha van is, sokkal problémamentesebb hogy ha nem te agyalsz a kérdésen tíz percig, hanem egy profi közben vezetsz. 

Lehet hogy nem tűnik túl forradalmi ötletnek hogy az ilyen esetekben ne a családot zargassuk, de mégis azt. 

Még egyszer mondom nem reklám, és ha nem hiszed milyen kurva jó dolog próbáld ki.

Pont olyan mint amikor hazatelefonálsz, a különbség annyi, hogy ők a legbonyolultabb kérdésekre is köpik a választ, mert ez a munkájuk.

 

Szerző: WITCH

Szólj hozzá!

Címkék: 197

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr172469939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása