Péntek:

Nos, kezdem ott hogy pénteken összepakoltam mindent, ami kellhet egy versenyhez.

Szombat:

Szombaton elmentem depózni (a bringát berakni a versenydepóba). Beraktam a bringát, és jót beszélgettem a depóban a többiekkel.

Este majdnem elfelejtettem enni, a sok rohanás miatt, de kora este még sikerült jól bekajálnom. (Emlékezetem szerint lencsefőzelék, krumplifőzelék, petrezselymes krumpli, főtt rizs volt...)

Rendezgettem még picit a cuccokat, és este elaludtam.

(ill. 5 perc fekvés után kimentem a konyhába és kétszer meghúztam (kb 2 dl) egy vörösboros flaskát. Varga pincészet - Kékburgundi: ez nálam a standard verseny előtti bor, finom egészséges, és azért kicsit elüt, szépen lehet aludni)

Aludtam szépen. Kipihenten ébredtem már 3 órakor, de visszaaludtam.

Hajnali 4:30-kor ébresztő.

Kajálás 5 óráig bezárólag. (Petrezselymes krumpli + főtt rizs)

Készülődés, cuccok bepakolása - öltözés, jó melegen. Majd indulás.

Leparkoltunk egy realtíve közeli (kb 1 km a kapuig + 600 méter a depóig ) helyen, és elrohantam a depoba ami 5-6.30-ig volt nyitva. Beraktam az összes cuccot.

Vittem összecsukható ládát is (Intersparban van a legjobb, legerősebb) de valaki azt mondta hogy tilos a használata. Úgy hogy inkább a sáros-vizes fűre/földre raktam zacskókban a bringás és futó cuccokat.

6.30 már elmúlt mire kijöttem.

Ezek után vissza az autóhoz - futás, átöltözés. Futva vissza - melegítés miatt.
Elég meleg volt az idő, a neoprénre nem vettem rá semmit.

WC

Ezek után még melegítettem (futás) - pár sprint is volt.

A cipőt beraktam a ruhatárba. (az autó nagyon messze volt)

Kicsit elszaladt az idő, úgy hogy rohannom kellett a vízhez. 'Becheckolni' a versenyhez. (a chip-et élesítették rajtam, és felsorakoztunk)

Két úszósapka volt rajtam, a külső a VB-s (ez engedélyezett)

Csak a jobb oldalon lehetett bemenni a mólóhoz. Ekkor már nagyon jól be voltam melegítve.

Bementünk a vízbe, állva lebegtünk a mélyvízben. (páran vísítottak melelttem a hidegtől 8)

Ja igen a víz sac/kb 14 C fokos volt.
(14 valamennyi, de azért biztosan 15 alatt 8D)

Kb 2 perc múlva eldördült a startpisztoly, és a verseny elindult!

VERSENY

Úszás:

Érezni lehetett hogy a víz 14-15 fokos, de nagyon érdekes volt hogy nem fáztam, még a végén (fél óra múlva) sem. Ezt egyrészt a nem 5%-os testzsír aránynak köszönhetem, másrészt Gyulának (valószínűleg neki a legtöbbet). Ugyanis a verseyn előtt kioktatott hogy ha hideg vízbe készül az ember akkor a parton minél tovább maradjon beöltözve (akár sapka, kesztyű) és melegíteni kell folyamatosan, és akár két kilit lehet tolni a végén csőmaxon is. Hogy rendesen kinyíljanak a legkisebb részek is a tüdődben.

Ez nagyon bejött.

Rengetegen fáztak a dermesztő vízben, de a legnagyobb problémájuk többeknek az volt hogy jól összeesett a tüdeje, és a mellkasa a sokkoló hőmérsékletű víztől. Ilyen problémáim nem voltak, mert ezt mind megoldotta a rendes, intenzív bemelegítés. Ilyen vízbe felpörögve érdemes menni. 

A 32 perces úszás után kijöttem.

Én az M35-ös csoportban voltam és megjegyzem (a nagyatádi köd téma miatt) hogy míg ott teljesen meglepődtem azon, hogy ahhoz képest hogy kisebb bolyban voltam pár méterre mindig volt mellettünk kajakos, itt a VB-n hírét-hamvát nem láttam ezeknek a táv fele után. Éppen nyeltem a vízből, amikor azon gondolkoztam, hogy mire ideérne valaki valakihez aki túl sok vizet szívott a tizennégy fokos vízből, már tuti értelmetlen lenne.

Szóval örültem volna ha a láthatáron van csónak, kajak vagy valami, de jól megnéztem - nem volt. Na visszatérve az eredeti témához: 

Kijöttem a vízből

Hallottam ahogy drukkolnak a többiek - főleg Ditte - de esküszöm hogy ilyen D-nap-os érzésem még életemben nem volt egy versenyen sem!

Ahogy futottam ki a vízből, olyan szépen szédelegtem hogy ilyenre emberemlékezet óta nem tudok még csak példát sem mondani :) 

Próbáltam az izgő mozgó táj, és az elmosódott, össze vissza rángató képek - ezek jöttek át a szememen keresztül - ellenére tartani az irányt, és az átlagos triatlonversenyhez képest (az óriási számú bringa miatt) ISZONYTOSAN hosszú depófutás során tartani magamat ahhoz, hogy a futás közben a gravitáció (a kaleidoszkóp szerű látásom ellenére), a vérnyomásom, a buckák, és úgy semmi egyéb se rántson be/le valahová ;)

Az eddigi legjobb depóidőmet hoztam, ami elég meglepő (főleg a depo hosszához képest)

Egy dolgot felejtettem el az öltözködés során : a bringás szemüveget. (sebaj)

Felvettem a bringás cipőt és abban rohantam, és toltam a vizes fűben a bringát.

BRINGA:

Nagyon jól bírtam magam érezni a bringapályán. Ez köszönhető az idei orfűi (90) és nagyatádi (180) bringának is, mivel ez a 40 kili (ami egyébként kisebb is lett, a szervezők kihsználták a + - 10%-os differenciát) vidáman végigtolható, mert ilyen távolságon az IM-en az ember max még bemelegít.

Valamennyire a 3 kör alatt még gyorsultam is, ahogy az idő telt.

Talán túlságosan is tartalékoltam a sac/kb egy órás bringán, nyugodtan lehetett volna magasabb pulzussal is végigtolni, mert a táv elég kicsi. De azért az egyenesekben megpróbáltam végig 35 fölött menni.

Hozzáteszem az úszásból kijövet, az öltözéskor toltam egy gélt és ittam is. Öszeesen 1 L vizem volt, izotoniás/hipotóniás nem vittem, gondoltam a gél+víz kb hasonló lesz.

Ittam, és még 2 db gélt ettem bringán.

Mivel a bringapálya kisebb lett mint 40, ott álltam a két sáv közepén és a szervezőktől próbáltam kérdezni hogy ha 35-öt mutat az órám, akkor van még egy kör vagy nincs?

Na ezen elszórakoztam kb egy percig. Úgy döntöttem hogy nincs még egy kör: a következtetés helyes volt. (Futáson detto volt egy hasonló dilemám, - igaz csak kb 5 mp-ig -  sőt volt akinek annyira tetszett a futópálya és a VB hogy +1 kört futott..)

BRINGA/FUTÁS DEPÓ:

Ezek után végigfutottunk az egész depón ismét (jó hosszú volt), majd lerakva a bringát felvettem a futócuccot. Meglepően gyors lett a váltás.. :)

FUTÁS:

Nem éreztem a bringa/futás váltás negatívumait, valószínűleg a táv miatt is. Tisztességesen végigtoltam 5:35-ös iramban, és két db gélel futottam ki a depóból amit meg is ettem.

És így szépen be is futottam:

Iszonyatosan örülök a VB korcsoportos 110. helyemnek, és a 2:45-ös időmnek is.

 

Ha valaki azt mondta volna nekem 5 évvel ezelőtt, hogy 2010-ben egy olyan triatlon VB-n fogok indulni, ahol másfél kilométer úszással indítunk a 14-15 fokos vízben, azt mondtam volna rá hogy őrült :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr392300279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IronSchwarczi · http://schwarczi.blog.hu/ 2010.09.16. 20:53:03

Én is Gratulálok. Csak így tovább!

Tepó · http://tepo.blog.hu 2010.09.17. 14:21:39

Gratula! Tök jó egy olyan beszámolót látni, ahol nem szenvedsz verseny közben :-)
Végre összeálltak a dolgok!!
Lehet, hogy mégis a rövidebb távok fekszenek?? ;-)

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2010.09.17. 14:26:59

Gratula még egyszer, a beszámoló is tetszett! Az úszás előtti felpörgetés hasznos info, legközelebb így csinálom!

ironsun 2010.09.17. 15:51:15

Gratula, ez rendben volt! Amúgy a videón nekem az az érdekesség tűnt fel, hogy Gomezék is kapkodják a levegőt! Azt hittem, ők gépek és nekik meg se kottyan ez:)

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2010.09.17. 16:21:05

@Tepó:

Minden fejben dől el..

Köszi. Én is úgy érzem hogy mostanra állt össze a dolog.

ernestina 2010.09.19. 16:10:30

Szia!

A bringán nagyon mentél, köszönni sem volt időm...
süti beállítások módosítása