Úgy érzem túlságosan is komolyan vettem a rápihenést az Ironman-re.

Ezt ellensúlyozandó ma elmentem egy másfél órás úszóedzésre. :)

(a cirka másfél óra alatt kb az ironman táv úszását tettem meg)

Meglepő volt, de úgy ment mint ahogy kell. Kipihentebb voltam utána mint előtte.

Van amikor a fáradság ellenszere az alvás, de van amikor az edzés

Érdekes az hogy ha az ember fáradt vagy álmos az nem ugyanaz, ráadásul több féle fáradság is van. És ezek persze keverednek is.

Ezzel kapcsolatban a két év alatt erre jöttem rá:

A lényeg az, hogy tudatosan át kell gondolnod azt, hogy miért is vagy adott esetben álmos és/vagy fáradt (leginkább fáradt). Ugyanis HA nincs semmi kézenfekvő oka (mert az utóbbi időben nem voltál beteg, és nem is kaptál nagyobb terhelést, és jól aludtál) akkor egyszerűen edzéshiányod van!

Ha ilyenkor elmész úszni, bringázni, vagy futni, az edzés után sokkal jobban fogod magad érezni. Energikus leszel. 

Hihetetlen de így van.

Amikor pl. szellemi munka után ledől valaki este a TV elé, ez az esetek 90%-ában olyan típusú fajta fáradság, ami edzéssel orvosolható.

Az úszáshoz kapcsolódik, hogy találtam egy teljesen szűz, még érvényes úszóbérletet, és egy még nem tejesen elhasznált másikat is, úgy hogy most van 12 alkalmam a VB-ig úszni - mondjuk úgy "ingyenesen".

Az új Ironman jelölteknek mondom hogy az 1900 méter után amikor kijössz a partra kb 50 métert futni (nem is emlékszem mennyit) az azt követő újabb 1900 méteres kör már sokkal könnyebben fog indulni, mert valahogy a függőleges mozgás rendberakja a keringést.

Nem azt mondom hogy az első úszókör után már túl leszel az Ironman nagyján :), de azért segíteni fog.

BTW: Lehet hogy megcsinálom az az egyik kommentben szereplő utolsó 2 hetes tervet(vagy valami hasonlót, esetleg nagyobb rész úszással).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr592189230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laciii79 2010.08.02. 17:29:43

"Amikor pl. szellemi munka után ledől valaki este a TV elé, ez az esetek 90%-ában olyan típusú fajta fáradság, ami edzéssel orvosolható."

Persze. Ezért jó esetben le sem dőlök a TV elé, hanem azonnal futócipőt húzok. Rosszabb esetben pár perc után felpattanok a TV elől és futócipőt húzok.

monerd2 2010.08.03. 04:42:43

1,9m utáni futás: köszi, ez tök biztató, mert 3-4km-eket már úsztam (elég régen sajna) egyben sokszor de pihenés nélkül, jó tudni hogy ennél csak jobb lehet a versenyen.
süti beállítások módosítása