Érdekesek

2010.06.17. 10:00

azok a félreértések amelyek akkor jönnek elő, amikor  olyan típusú dolgot csinálok amire már egy nagyobb csoport ember is kíváncsi. Ugyanis ilyenkor valahogy mindig előjönnek ezek a gondok.
 


Amúgy baromi vicces az hogy egyesek rólam bármilyen, tudatosan elhatározott negatív szándékot feltételeznek, ugyanis ez nem csak hogy nem igaz, de nagyjából lehetetlen is.

Csak hát a szándékok felfedezése kicsit nehéz itt, úgy látom.

Mondok egy példát, hogy kicsit érthetőbb legyen a dolog:

...Hogy egy életszerű példával éljek, elmondom, hogy ha bejön a szobába 1 db szúnyog, én kiviszem kézben, és soha nem fordult elő az, hogy akár csak a halvány szándéka felmerült volna hogy bántsam.

Ha ezt továbbgondoljuk, szerintetek (és ez főleg a hektikusan benéző embereknek szól, akik nincsenek képben annyira) vajon mennyi az esélye annak, hogy direkt rosszat akarjak bárkinek?

Nulla.

Nem várom el azt, hogy mindenki megértse ezt, mert ugye egy-egy mondat mögött lévő szándék egyéni értelmezésének a joga mindenkit megillet, még akkor is ha nem igazán sikerül, és olyan messze lesz a két dolog egymástól, mint 'Makó Jeruzsálemtől'*.

*Hozzáteszem ez az 'Olyan messze van mint Makó Jeruzsálemtől' magában is egy örök félreértés. Ráadásul olyan, ami idővel szépen bevonult a köztudatba. Ugyanis, nem Makóról mint városról van szó benne, hanem egy Makó nevű emberről. Egészen pontosan egy II. András király alatt szolgáló katonáról, aki egy keresztes hadjárat miatt (íme még egy félreértés, maga a 'keresztes hadjárat' ahol tévedésből öltek le százezreket, no de haladjunk...) a magyar hadsereggel együtt elindult a Szentföldre.

Azt hitte elérte Jeruzsálemet, amikor megpillantotta a város tornyait. (Természetesen itt ugyan mi is jönne újra elő, mint egy félreértés) valójában - a mostani neve szerint - Split-et látta meg.

A világ gyakorlatilag hemzseg a félreértésektől, és a valós szándékok félremagyarázásától.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr382088328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása