Calcium Magnézium C - megint!

2010.04.26. 21:22

Sokszor olvasgatom ezeket a görcsölési leírásokat a blogokon. Ezeknek a jó része valószínűleg tökéletesen elkerülhető lenne a jó öreg "többet ésszel mint erővel" segítségével.

Ha összerakjuk azt a tényt hogy a legtöbb embernél az azonnali kalcium+magnézium oldat megszűnteti a görcsöt, és azt hogy hosszabb edzésnél sok embernek elő sem jön a dolog ha előtte kalcium+magnéziumot iszik...

(És hozzávesszük hogy nekem pl. kb 10 évvel ezelőtt dörcsölt be utoljára a lábam egy hirtelen rúgástól a víz alatt az uszodában, egyébként pedig soha - és többen vagyunk ezzel így...)

Nos akkor "megkockáztatom", vagy inkább mondjuk ki hogy a legtöbb ember szimplán _krónikusan calciumhiányos_.

És ezért nem csak kampányszerűen kellene szedni, hanem rendszeresebben.

Idézet a Béres Gyógyszergyár Rt. honlapjáról:

"Tévhit: A szükséges kalciummennyiség a táplálkozással bevihető a szervezetbe: A felmérések szerint a hazai táplálkozási szokások mellett az átlagos kalciumbevitel Magyarprszágon a felnőtt embereknél nem haladja meg a napi 500-600 mg-ot. (Népjóléti közlöny 1997/19) A fennmaradó kalciumszükséglet (kb. 400-500 mg) fedezéséhez a napi étkezés mellett egy átlagos hölgynek elk kellene fogyasztania legalább: 2,2 5kg fehér kenyeret vagy 0,5 kg sovány túrót vagy 1kg karalábét vagy 1,3 kg céklát. (Forrás: Dr. Bíró Linder: Tápanyagtáblázat, Medicina 1998.) Tehát az átlagos napi táplálkozással nem (vagy nehezen) fedezhető a szerevezet kalciumszükséglete, ezért különösen figyelni kell a kiegészítő kalciumpótlásra."

Szerintem nem véletlenül van ennyi - egyébként tök felesleges - izomgörcs. Valószínűleg mindennek megvan az oka.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr671953981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HelloJozsi 2010.04.27. 12:09:51

Gyógyszergyáram lenne én is ezt írnám :)
süti beállítások módosítása