Bringa okosságok #Lance 2

2010.03.30. 23:45

Jobb akar lenni a hegyeken? Koncentráljon a hegyekre! Gyorsabban akar sprintelni? Koncentráljon a sprintre!

A fenti mondatok szinte megtévesztően egyszerűen hangzanak, azonban a kerékpárversenyzők edzésprogramjait gyakran túlságosan telezsúfolják olyan elemekkel, amely által az edzésprogram átláthatatlanná válik.

Képzelje el hogy az otthonát felújítja. Egyszer kifesti hálószobájának az egyik falát, aztán kifest egy falat a fürdőszobában, kifesti a menyezetet az előszobában, majd visszamegy a hálószobába, hoyg kifesse a következő falat is. Hogy nézne így a lakása?

A siker titka az egyszerűség

Egy bizonyos kerékpáros-képesség fejlesztésének a kulcsát a 4 hetes edzésblokk alkalmazása jelenti, amelynek elvégzése után áttérhet a következő képesség vagy versenyszám fejlesztésére. Ezt a "periodizálónak" nevezett edzésmódszert a kelet-európai kerékpárosok fejlesztették ki a hidegháború évei alatt. A periodizáció olyan mértékban terheli az adott kerékpárosnak a képességfejlesztés során használt izmait és kötőszöveteit, hoyg a kerékpáros élettani szempontból is tudjon fejlődni, és teste képes legyen alkalmazkodni a terheléshez. A periodiziáció egyik további előnye az, hoyg mozgalmas magán- vagy szakmai élet mellett is egyszerűen követhető és megvalósítható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr231882804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2010.03.31. 01:31:09

Ez tetszik hogy:

"kelet-európai kerékpárosok fejlesztették ki"

:)
süti beállítások módosítása