... száguldás bringán!

... és befejelés futáson :)

·         Zánkára soha nem tudtam eljutni eddig, mert soha nem voltam elég jó úttörő.

De most sikerült!

Egyedül mentem, őrült sok cuccal. (3 forduló kellett hogy felvigyem a szobába)
Este utolsó simításként még gondoltam hogy felfújom a kb 5-6 bar-os bringa gumit 8-ra.

Időközeben tönkrement a pumpám (BBS-s pumpát SOHA ne vegyetek!) így a pumpa tökéletesen leengedte 0 bar-osra mindkét gumit.

Este embertelenül bekajáltam, pesto-s tésztával és banánnal. Reggel ugyanez.

+ cal, mag, vitamin, stb. Izotoniás ital bekeverése...

·         Jó volt tudni alvás közben hogy a bringát tönkrevágtam - és reggel depózás...8)

Ezért reggel elsőként a depóban, Mózes 2 gyereke (jó hogy vannak!) segített kicserélni a belsőt (mázli hogy hoztam plusz belsőt - ugyanis kirepedt a régi!)

Bringa hihetetlen módon, de versenyképes lett.

Verseny:

1,9 km úszás:

Neoprénes úszás, nagyon jól ment. D-nap szerű érzés volt az egész!!! Sokkal jobban is mehetett volna ha még jobban odateszem magam, és előbbről startolok, nem a közepéről. Sok lassú úszó akadályozott az első két bólyáig. Ahhoz képest hogy elég biztonsági úszást produkáltam nagyon jó helyen jöttem ki, bőven a mezőny első felében!

Depo:

5,5 perc - sok!

Bringa 102km:

Az első 90 km nagyon jól, kb 28-as átlaggal ment! Utána befejeltem egy picit lelkileg mert nem 102km-re terveztem. Elég sok szint volt a versenyen, sík területeken ahol nem volt szembeszél akár 40 körül is, lejtőkön 50 felett is tolta a mezőny. 68 km-nél Kis Gyuszi és a többi elite elment mellettem így kaptam tőlük egy kört.

Depo2:

15 perc!! - k*rva sok!!!

(Hazatelefonálás hogy életben vagyok, pihi, stb)

21 km:

Futás: 1 körnél még kb ok, (5 kör volt összesen) a felétől már durva befejelés!

De nem a fáradság miatt (ugyanis nem voltam fáradt, hanem féltem hogy a bal csipő melletti szalagom lesérül - kezdtem érezni!) egyszerűen nem mertem neki tolni. Lehet hogy felesleges volt enynire vigyázni rá, de akkor ugy döntöttem.

A szalagjaim még mindíg nem bírnak annyit mint a keringésem.

(Nekem az nagyatádi IM az első számú prioritás - egyszerűen nem mertem kockázatni)

Tanulságok:

Pozitív:

+ MEGCSINÁLTAM! (2 km - 100 km - 22 km!!!)
+ Úszás alapjában véve szuper volt, meglátszik az az idő amit az usziban töltöttem
+ Bringa első 90 km-e super volt

Negatív:

- Úszáson előbbről kellett volna indulnom, és akkor nem akadályoznak a középen lassan úszók, és jobban oda kellett volna tennem magam: még így is túl biztonsági tempót mentem, bár nagyon jó helyen jöttrem ki, brutál sok bringa volt még akkor a depóban.
- Felesleges enyit pihenni depóban (5+15=20perc!) de ez is egy próba volt, és biztonsági játék - egyszerűen tudnom kellett mennyire vág meg egy féltáv ha nem tolom neki annyira.
- A futásnál felesleges volt ennyire kímélnem magam, ha futok egy kb 2:06-os félmaratont, az is jó lett volna. Nem megy szét a szalagom.

Konkluzió:

Előbbről kell indulni úszásnál, jobban kell tolni az úszást, és sokkal, sokkal, sokkal jobban a futást!!!

A féltáv jó volt arra hogy egyrészt büszke legyek magamra, másrészt hogy elszégyeljem magam a miatt hogy nem toltam eléggé, annyira amennyire lehetett volna!

Rájöttem hogy bármennyire a teljesítés a lényeg a számomra, az idő sem mindegy. Ezzel tartozom mindenkinek.

 

Ez van.

UP THE IRONS!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://witch-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr431242172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

myke6969 · http://ironmyke.blog.hu/ 2009.07.12. 20:52:10

Gratulálok, hogy végigtoltad, tegnap még azt hittem, hogy kiálltál ( a championchip honlap délután még ezt mutatta). Láttam, hogy nagyot küzdöttél magaddal, szép volt! Az idő végül mennyi lett?

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2009.07.12. 21:28:40

Az időtől függetlenül óriási gratula, és köszi a részletes beszámolót!! Most már igazi triatlonos vagy: már bosszant az idő! :)

perge 2009.07.12. 22:16:45

Gratula a teljesítéshez!
A futáson láttam küzdöttél erősen. Az időt szerintem senki nem jegyzi piros betűvel, mert nagyon cudar körülmények voltak úszáson és bringán is.

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2009.07.13. 08:58:05

@myke6969:

Felnőtt 4 férfiben indultam,

46. lettem. Úszásnál még 32. voltam, bringán már 42.

Ha öszsehasonlítjuk az úszásidőnket kevesebb mint 2 percet adtál a kb háromnegyed órás, kb 2 km-es úszástávon nekem, és a (depo nélküli) az úszás és bringa idő pedig:

Myke: 3:49:04 - 229 perc

én: 4:32:48 - 272 perc

Magyarul 18,7 %-al voltál gyorsabb az úszás, bringa combón.

GRAT!!!! Főleg az úszás miatt!

Igérem z IM-en keményebb ellenfél leszek ;)

Az enyém, részletesen:

www.championchip.hu/eredmenyek/detailed.php?EventId=Zanka09EAr&Categories=F&TimingPoint=TimeTZA_2&Action=Detailed&pid=1097792016&page=4

myke6969 · http://ironmyke.blog.hu/ 2009.07.13. 12:41:46

@WITCH: Szerintem ne méregessük, hogy kié hosszabb, rövidebb :), mert rossz szájízt ad a lényegnek, amiért mindketten ezt elkezdtük, hogy teljesítsük az IM távot, másrészt olyannak tűník, mint a kormányzati statisztikák vs. az ellenzékiek, ha innen nézed ennyi ha onnan akkor annyi...

Szerintem az IM-ig:

1) Az úszással már ne foglalkozz, max heti 1x menj el recovery szinten. A versenyen ne próbálj előrébb kerülni az úszók között majd, ott minden megnyert 1 percért (szerintem) 10 perccel fogsz fizetni a végén...

2) Most még 2,5-3 hétig gyűjtsd a bringás kilométereket, amennyire csak tudod. Addig még 700 kilométert simán összeszedhetsz (ezen a héten a legtöbbet, majd fokozatosan csökkentsd a 3. hétig), ami sokban segíthet.

3) Ha nincs futásból eredő sérülésed, akkor minden hosszú keróra fuss rá 5 vagy 10 kilit, ilyen edzéseket (amennyire emlékszem) nem, vagy csak keveset csináltál, pedig nagyon fontosak.

Remélem, hogy a csípőd hamar rendben lesz és még tudsz valamennyit a futásra is készülni! Addig is a szombatihoz hasonló kitartást kívánok!

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2009.07.13. 13:52:03

OK hagyjuk a fejszámolást ;) A 'futás' statisztikáját inkább kihagytam... +8)


1./ Ja, az úszás különösebben nem izgat.
lehet hogy párszor még elmegyek de max ennyni.

2./ A brigás kilométerekkel nem lesz gond - olyan brutál edzőtáborom lesz Kis Gyulával júl 19-25, a végén pedig egy 5,2 - 140 - 21 -es Balaton bajnokaival, hogy na :)

Szerintem ha akarsz jöhetsz (ha a zánkai üttörőszavadra megígéred hogy belépsz az ELTE-hez valamikor): Zánkán tavaly 1. volt Kis Gyula, az IM-en 3.

Valamit sejt a versenyzésről ;)

Gondolom sejted amerikában mennyibe kerülne egy ilyen kb 8-10 fős minitábor... nem mindennapi lesz.

Nos?

Én is viszem a 1/2-eségem, jól ellennének ott... Kenese - Balaton

3) Nekem a futáson fejben kellene változtatni, ez egy IM mondta akivel együtt futottunk be a célba, és igaza van. Edzeni is is akarok még elég sokat, és fejben is fejlődni a futásra.

Most már a féltáv után tudom milyen szintű terheléseken mennyit bírok, és az IM-re sokkal jobban be tudom majd lőni! Rám sem ismersz majd! ;)

myke6969 · http://ironmyke.blog.hu/ 2009.07.13. 16:41:37

@WITCH: Az én blogomon is megválaszoltam már, hogy sajnos nekem ez az edzőtábor nem fér bele. A Balaton bajnoka nevű gerillaversenyről :) már én is hallottam, de 07.25-e már túl közel van az IM-hez nekem. Úgy érzem, hogy a szombati után kell egy hónap versenyzés nélkül, hogy újra 'harapós' kedvembe kerüljek. Mindenesetre az egy szép főpróba lesz Neked, bár egy edzőtábor végén túl nagy falatnak hangzik. Mindenesetre hajrá!

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2009.07.13. 19:48:22

@myke6969:

Először én is gondolkoztam rajta hogy ez annyira nem jó ötlet...
De aztán rájöttem hogy mivel:

1./ ez nem egy verseny
2./ a szintidő 12 óra, és nagyon fáradt lajhár stílusban is 10,5 óra akárhogy is számolom - és akkor már majdnem fél órát rászámoltam a normál úszási sebességemre és cirka 25-ös átlagot kalkuláltam bringán, ami (most mondjuk egy nagy baromságot!) még 2 bevásárlókosárral és süsü jelmezben is menne... :) a futás pedig a 'meglátjuk' kategória lesz, de 30 perces köröket azért illene menni ha 5 kör van... az 2,5 óra - nekem a futás mindig agyban dől el.

3./ De különben, az is lehet hogy nem is megyek a tábor után... Attól függ hogy érzem majd magam...

WITCH · http://witch-ironman.blog.hu 2009.07.13. 19:51:58

Ja, a Balatoni guerilla tábor vége után van pontosan 2,5 hét pihi az IM-ig.

Szerintem a pont elég lesz hogy a 'szuperkompenzáció'-t elcsípje az ember. :)

Aztán meglátjuk.

IM után meg pihi ezerrel...
Aug 20 tuzijátékot már nyugisan nézzük, IM sapkában ;)

perge 2009.07.19. 09:39:48

@myke6969:
7:45 minden vártnál rosszabb (6:30 PB van ezen), bringát 3X szereltem...:(

cakukatka · http://aktakukac.net 2009.07.20. 09:34:59

Gratulálok, szívből!

Az, hogy a futás fejben dől el, maximálisan egyetértek - én csak a futást ismerem, de azt egyre jobban
süti beállítások módosítása